Het Samen Fit programma wordt samengesteld door professionele trainers.

Sacha Gaus

Sacha Gaus (1968) heeft – als dochter van Helly en Martin Gaus – haar fascinatie voor hondengedrag en gedragsmodificatie als het ware met de paplepel ingegoten gekregen. Na een aantal jaren in de journalistiek werkzaam te zijn geweest, bleek het bloed toch te kruipen waar het niet gaan kan en stapte zij in 1994 in het bedrijf van haar ouders. In 2001 werd het tijd voor Martin en Helly om het stokje over te dragen aan hun kinderen: In dat jaar werd Sacha eigenaar van het Martin Gaus Gedragscentrum, en namen Serge Gaus en zijn vrouw Tamara Gaus het Dierenhotel, het asiel en de geleidehondenschool over.

In 2007 was er weer een wisseling van de wacht: de Martin Gaus Hondenscholen en het Trainings- en Adviescentrum werden door Serge en Tamara overgenomen, omdat Sacha het tijd vond zich te specialiseren als opleidingsinstituut. De Martin Gaus Academie zag het levenslicht. Aan de Martin Gaus Academie worden workshops, instructeurscursussen en beroepsopleidingen gegeven, gericht op de (semi-)professional. Daarnaast verzorgt de Academie presentaties, lezingen en publicaties.

Sacha verwierf haar kennis in eerste instantie via haar ouders, maar daar bleef het natuurlijk niet bij: via congressen in binnen- en buitenland, veel lezen, veel overleg met collega’s, veel zelf doen, en via het volgen van diverse workshops en cursussen, heeft zij haar kennis verbreed en verdiept.

Dr. R.J. (Ronald) Corbee

Ronald Corbee is sinds 2008 werkzaam op de Universiteitskliniek voor Gezelschapsdieren. Na het behalen van het diplomaatschap van het European College of Veterinary and Comparative Nutrition in Zaragoza op 13 september 2011 is hij werkzaam als specialist Klinische Voeding van Gezelschapsdieren. Hij geeft onderwijs op het gebied van de klinische voeding, runt de obesitaskliniek en geeft voedingsadviezen. Voor practici is hij benaderbaar voor voedingsvragen en zij kunnen patienten doorsturen voor het maken van een dieetadvies op maat, het doorrekenen en opstellen van recepten voor zelf te bereiden voeding, en het maken van parenterale voeding.

Meer trainers worden binnenkort toegevoegd